Здружението Рома Прогрес објавува отворен повик за млади лица на возраст од 14-18 години за учество на еколошки работилници во периодот од 17 до 19 јули. По завршување на работилниците ќе следуваат еколошки акции за разубавување на јавните простори во Шуто Оризари.
Апликацијата за пријавување за сите заинтересирани млади е достапна на следниот линк –
Активностите се реализираат во рамки на проектот “Зачувај ја чиста својата животна средина”, поддржан од Фондацијата Отворено Општество – Македонија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *