Изработката на зеленото катче е поддржана

од Фондација Отворено Општество – Македонија.


Провери го своето знаење
за животната средина!

    Започни го квизот >>

Дознај повеќе…

Секој ден исчезнуваат од 150 до 200 видови на животни.


Пластичниот отпад во океаните убива околу еден милион водни животни годишно.

Дневно се сечат 27.000 дрвја само за потребите за тоалетна хартија.

Најнови вести

Ниски оценки од ЕУ за животната средина

Македонија според Европската комисија има „одредено ниво на подготвеност“  што ги опфаќа аерозагадувањето, управувањето со отпад, заштитата на природата и животнта средина, индустриското ...
Read More

Еколошка акција на средношколците од СУГС Шаип Јусуф

Изминатиот викенд средношколци од СУГС "Шаип Јусуф" и останати млади лица учествуваа во еколошката акција за средување на училишниот двор ...
Read More

Обуки за млади лица за грижа кон животната средина

Преку проектот "Да ја зачуваме чиста својата животна средина" во просториите на СУГС "Шаип Јусуф" беа спроведени обуки за млади ...
Read More

Отворен повик за еколошки работилници

Здружението Рома Прогрес објавува отворен повик за млади лица на возраст од 14-18 години за учество на еколошки работилници во ...
Read More

Отворен повик за ангажирање на еколог

Здружението за заштита и едукација на деца и млади Роми - Прогрес, во рамките на проектот „Зачувај ја чиста својата ...
Read More

Пријави депонија

#ZaPocistaOkolina