Ликовна колонија – Боите на Град Скопје

Во саботата, 09.09.2017 година, здружението Прогрес, со поддршка од Град Скопје, го реализираше настанот ликовна колонија – Боите на Град Скопје, чија цел беше сплотување на деца и младинци од различна етничка припадност, но со еднакви способности и интереси на истото место, каде имаа задача да се искажат креативно преку цртање и боење за своите гледишта кон градот и убавините со кои изобилува Скопје. Учесници…

Тркалезна маса – Ромско младинско учество во донесувањето одлуки и креирање на јавното мислење

Здружението за заштита и едукација за деца и млади Роми – Прогрес, со поддршка од Цивика Мобилитас, на ден 12 Авуст 2017 година, во 11 часот во Хотел Карпош во Скопје организираше тркалезна маса на тема “Бенефитот од младинско учество во јавните процеси на носење одлуки и креирање на јавното мислење„ на која 20 учесници зазедоа учество и ги искажаа своите мислења и ставови за…

Фолклорен фестивал “СИТЕ СМЕ ИСТИ„

Здружението за заштита и едукација на деца и млади “Прогрес„ , во соработка со Град Скопје, на 26 Март 2017 година го реализираше проектот фолклорен фестивал насловен како “Сите сме исти„. Фестивалот се одржа на Школка во градскиот парк на град Скопје каде учество земаа Македонски, Турски, Српски, Албански и Ромски фолклорни танцови групи како и учениците од основното училиште Браќа Рамиз Хамид од Шуто…

ЛИДЕРСТВО

Здружението Прогрес во соработка со INSOC  на ден 14 Ноеври ја одржавме првата работилница на тема ЛИДЕРСТВО во кои учествуваа млади роми и Не-роми од 18 до 30 год.

Инклузија на млади Роми

ТРЕТА РАБОТИЛНИЦА – “Инклузија на млади Роми претприемачи за еднакви можности”. Здружението за заштита и едукација на деца и млади Роми “Прогрес” на 03.10.2015 ја одржаа третата работилница од серијата работилници за млади Роми под наслов “Инклузија на млади Роми претприемачи за еднакви можности”

– lina Cooper, leifend

” Proin quis iaculis risus. Sed vulputate libero in ex lacinia bibendum. Nam at placerat massa. Aenean a nisl eleifend, pellentesque mi vitae, posuere dolor. Sed porttitor blandit ante, ut rhoncus sapien tempus non. Quisque quam dolor, iaculis sit amet aliquet non, dignissim ac urna. Mauris porttitor nulla at lectus ultrices tempus.. “